El nou web de Biocat, referent informatiu internacional de la BioRegió  

Biocat va estrenar al 2015 un nou portal web, una eina on l'entitat compila les seves iniciatives de reforç de la recerca, la innovació i el creixement empresarial, així com l’actualitat més rellevant del sector. A més, el nou web ha servit per donar més visibilitat i un espai de dinamització dels agents públics i privats que formen part de la BioRegió de Catalunya.

El nou web és també un espai informatiu per tal que organismes i empreses internacionals puguin conèixer les empreses, entitats i grups de recerca, hospitals, universitats, administracions i estructures de suport a la transferència de coneixement i la innovació́ que formen part de l’ecosistema.

Visites web

Durant el 2015, el web de Biocat, publicat en català, castellà i anglès, ha rebut més de 18.000 visites de més de 12.000 usuaris únics. Aquestes xifres se sumen a les visites registrades als webs corporatius propis dels projectes de Biocat: el web de B·Debate, que l’any passat va rebre més de 2.000 visites de més de 1.500 usuaris únics, i el de Moebio, que va registrar més de 1.000 visites de prop de 900 usuaris.

Així mateix, el web de Biocat va publicar al 2015 un total de 180 notícies, reportatges i entrevistes en cadascun dels idiomes del portal i va informar sobre 228 notícies d’agenda.

L’entitat també està present i és molt activa a les xarxes socials. En concret, Biocat compta amb més de 10.000 seguidors a Twitter, canal en què disposa de comptes en cadascun dels idiomes en què treballa (català, castellà i anglès), xifra que augmenta a 12.000 si se sumen els seguidors dels comptes propis dels projectes B·Debate o Moebio. Biocat també disposa d’un canal a la xarxa professional LinkedIn, amb més de 4.000 seguidors, i a Facebook.

Pel que fa als mitjans de comunicació, les activitats de Biocat van generar al 2015 uns 660 impactes en premsa escrita, premsa digital, televisió i ràdio, més del doble que al 2014, principalment per la millora de la difusió comunicativa del programa B·Debate.

E-news, el nou butlletí de notícies de Biocat

El llançament del nou web de Biocat va coincidir també amb la renovació  del butlletí electrònic mensual (l’E-news), que va incorporar dues noves seccions: Start-up Generation –on empresaris expliquen en primera persona la seva experiència com a emprenedors–, i Bonus, un extra amb articles, vídeos o posts interessants pels lectors. Més de 9.000 persones reben mensualment l’E-news. 

Biocat ofereix també un servei gratuït de recull de premsa escrita i digital a tots els professionals interessats en seguir la informació i els esdeveniments del sector biotecnològic, biomèdic i de les tecnologies mèdiques. Prop de 700 persones segueixen l’actualitat del sector a través d’aquest servei que funciona a través de subscripció gratuïta mitjançant el web. 

El nou web compta amb una navegació molt més fàcil i intuïtiva.

Una nova estructura més clara i entenedora

L'arquitectura de la informació i la nova navegació del web de Biocat facilita a l'usuari trobar de manera fàcil les activitats i projectes en què treballa l’entitat, alhora que permet estar informat de les últimes noticies i esdeveniments del sector.

La web consta de quatre grans apartats:

  • Qui som: Espai on les empreses i entitats del sector de les ciències de la vida i la salut poden conèixer millor Biocat, quina és la seva missió i els seus objectius, quins són els seus eixos estratègics i quines són les persones que desenvolupen els projectes de l'entitat.
  • Què fem: En aquest apartat els usuaris poden consultar i conèixer les iniciatives i projectes en què treballa Biocat per tal que el sector esdevingui un motor econòmic de Catalunya i sigui reconegut internacionalment. Des d’aquest apartat es pot accedir també a les ofertes de treball del sector.
  • Coneix la BioRegió: Espai on l'usuari pot conèixer les dades i característiques més representatives de la BioRegió –el clúster de les ciències de la vida i la salut de Catalunya– i com aquesta s'ha posicionat com un dels clústers de major creixement a Europa. A més, es tracta d'un espai on es pot consultar publicacions com l'Informe Biocat sobre l’estat de la BioRegió, els documents i informes de referència del sector i altres recursos d’interès. En aquesta secció també es pot accedir al Directori de la BioRegió.
  • Actualitat del SectorEn aquest apartat, l'usuari pot estar al dia del que passa al sector, des dels esdeveniments més rellevants fins a noticies, entrevistes i reportatges d'elaboració pròpia.