Més de 200 reunions entre científics i emprenedors, a la primera edició del Health & Bio Team Dating

Al 2015, Biocat va ser una de les entitats impulsores de la primera edició del Health & Bio Team Dating, una innovadora trobada per posar en contacte ciència i negocis amb l’objectiu de crear nous projectes empresarials, organitzada pel programa BStartup de Banc Sabadell, juntament amb Biocat, CataloniaBio i la Fundació Bosch i  Gimpera. Prop de 80 científics i gestors van participar a la trobada, on s’hi van celebrar més de 200 reunions.

A l’esdeveniment, el primer d’aquest tipus a Catalunya, hi van participar investigadors amb un projecte científic relacionat amb les ciències de la vida i de la salut que necessiten professionals experts en plans de negoci i recerca de finançament, i d’altra banda professionals amb experiència empresarial i motivació per portar una nova tecnologia del laboratori al mercat. Seguint el format de speed dating o cites ràpides, els participants van tenir 30 minuts en cada reunió per presentar el seu projecte i experiència al seu soci potencial.

Apropant distàncies entre ciència i empresa

El primer Health & Bio Team Dating, celebrat al Valkiria Hub Space de Barcelona, va permetre apropar els projectes científics amb el món empresarial. Segons l’Informe Biocat 2015, a finals de 2015 Catalunya comptava amb 41 centres de recerca que investiguen en ciències de la vida i de la salut o en matèries relacionades i que compten amb una plantilla de 8.716 persones, entre les quals hi ha 5.499 investigadors.

Així, iniciatives com Health & Bio Team Dating agilitzen la transferència tecnològica que necessita l’ecosistema de salut a Catalunya per ser més innovador i competitiu. Donat l’èxit de participació i el feedback positiu dels investigadors i emprenedors participants, Biocat i la resta d’entitats impulsores de la iniciativa treballen en l’organització d’una nova edició per al 2016 que espera aplegar el doble de participants i es preveu tingui lloc a l’últim trimestre de l’any. 

Més de 80 científics i gestors es van donar cita al Health & Bio Team Dating

La trobada va permetre apropar els projectes científics i empresarials