BIO Filadèlfia bat rècord de reunions en una edició amb 37 entitats catalanes

Al 2015, Biocat va coordinar un any més la delegació catalana a la BIO Convention 2015, la convenció biotecnològica més important del món, que en aquesta edició va tenir lloc a Filadèlfia (Estats Units) entre el 15 i el 18 de juny. Un total de 37 entitats catalanes -29 empreses i 8 institucions- , van formar part de la delegació catalana, que va comptar amb un espai propi dintre del pavelló espanyol. Set empreses i entitats de la BioRegió van tenir un espai propi dins del pavelló: Bcn PeptidesBioibérica, Laboratorios SalvatParc Científic de BarcelonaSom BiotechSpecific Pig i Trifermed

Les 29 empreses que van assistir-hi van ser les biotecnològiques AB-BioticsAbility PharmaceuticalsBcn PeptidesBioingeniumBiokit,BionureGP PharmInteligent PharmaMolomicsOryzon GenomicsPlasma Biotech, ProteodesignSom BiotechSpecific PigSpherium Biomed i Thrombotargets; les farmacèutiques AlmirallBioibéricaEsteveFerrer InternacionalGebro PharmaGrifols InternacionalLaboratorios SalvatLacer i Mitelos Bioscience; i les empreses de consultoria i serveis Grifols EngineeringInsighsts in Life SciencesOficina Ponti i Trifermed.

També hi van participar 8 institucions: ACCIÓ, l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa; la Barcelona Clinical Trials Platform (BCTP), iniciativa del Departament de Salut i Biocat per posicionar Catalunya entre els cinc primers territoris europeus per la realització d’assaigs clínics; el Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); el Centre de Regulació Genòmica (CRG); l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB); el Parc Científic de Barcelona (PCB); el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i Biocat, que va coordinar la delegació catalana a la BIO per novè any consecutiu.

La fira va acollir un total de 29.279 reunions de partnering, la xifra més alta de les onze edicions celebrades fins ara. L’esdeveniment va aplegar un total de 15.858 delegats de 69 països.


Estand de la delegació catalana a la BIO Convention 2015, celebrada a Filadèlfia

Molècules catalanes buscant compradors internacionals

Un any més la fira BIO va suposar un aparador internacional privilegiat per a les empreses catalanes, algunes de les quals van buscar a la fira acords de llicència per als seus últims desenvolupaments.

Va ser el cas d’Oryzon Genomics, companyia que va explorar a Filadèlfia potencials vies de col·laboració en recerca o llicència per al seu desenvolupament Ory 2001, per a malalties neurodegeneratives. Bcn Peptides va presentar a la fira el PARENTIDE, un dels seus productes en desenvolupament per al tractament del dolor neuropàtic.  

Per la seva part, Mitelos Bioscience, que mesos abans de la fira havia tancat un acord amb una empresa de San Francisco per oferir serveis de desenvolupament de negoci a Estats Units, va presentar a Filadèlfia dos nous complements de la dieta: SNF671, per a la prevenció de l’osteoporosi, i WASHDENT, adreçat a la higiene bucal. Una altra firma catalana que ha guanyat presència a Estats Units és la consultora Trifermed, que va donar a conèixer durant la fira les noves oficines obertes a Boston.

BIO Filadèlfia va ser també un bon mercat per a les empreses catalanes que busquen ampliar la seva cartera de productes. Va ser el cas de Gebro Pharma, que buscava productes en fase avançada de desenvolupament per ampliar el seu pipeline en les àrees de dolor, reumatologia, urologia, respiratori i d’altres; o GP Pharm i Spherium Biomed, que van buscar oportunitats de negoci a través de la compra-venda de llicències.